-->

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

helpmevote.gr - Ψηφιακός Οδηγός του Ψηφοφόρου




Επιλέξτε την περιφέρεια που σας ενδιαφέρει, απαντήστε σε μερικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και δείτε με ποιόν υποψήφιο οι απόψεις σας είναι πιο κοντά.
Το 'helpmevote' αποτελεί μία ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων.
Διάφορα πειράματα με αυτό το ηλεκτρονικό εργαλείο, που ονομάζεται μερικές φορές και ως VAAs (Voting Advice Applications – Eφαρμογή Συμβουλών για την Ψήφο), έχουν λάβει χώρα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η παρούσα ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας (e-Democracy Centre) που ανήκει στο Κέντρο Δημοκρατίας Άαραου (ZDA) του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης. Η ανάπτυξη και η τεχνική υποστήριξη έγινε από την Pit Solutions. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, ερευνητική πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου