-->

Χρήσιμα εργαλεία & Λογισμικά

Εργαλεία

1. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του δωρεάν προγράμματος προστασίας από τους ιούς: Avira free antivirus
2. Πώς να κατεβάσω στον υπολογιστή μου ένα βίντεο από το youtube? (τρόπος α').
Χρησιμοποιήστε το downloadsoftwarez.net για να βρείτε δωρεάν προγραμματάκια που κάνουν μετατροπή και αποθήκευση αρχείων του YouTube...αλλά και πολλές άλλες δικτυακές υπηρεσίες με βίντεο.
3. Πώς να κατεβάσω στον υπολογιστή μου ένα βίντεο από το youtube? (τρόπος β').
Υπάρχουν λύσεις όπως το DownloadHelper για τον Firefox, ή το ie7pro για τον explorer, που σχετίζονται όμως με τον συγκεκριμένο υπολογιστή και browser που χρησιμοποιείτε. Αντίθετα, μια πιο γενική λύση είναι η δικτυακή υπηρεσία KeepHd.com όπου απλά επικολλάτε τη διεύθυνση του youtube από το βιντεο που σας ενδιαφέροι και στη συνέχεια μπορείτε να το κατεβάσετε.
4. Zamzar.com για μετατροπή οποιουδήποτε τύπου αρχείου (έγγραφα, εικόνες, ήχοι, video κ.λ.π.) σε άλλο τύπο.
5. Openoffice, δωρεάν πακέτο λογισμικών αντίστοιχων του MS Office
6. Paint.net ένα επαγγελματικών προδιαγραφών δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών και εικόνων
7. The Free Sound project. Βρείτε όποιον ήχο wav θέλετε, από εκρήξεις και εξωγήινα διαστημόπλοια, μέχρι κελάηδημα πουλιών. Είναι ελεύθεροι και δωρεάν και μπορείτε να τους κατεβάσετε με μια απλή εγγραφή. Χρησιμοποιήστε τους ελεύθερα στις παρουσιάσεις σας ή όπου αλλού θέλετε.

Λογισμικά

1. Λογισμικό Σ.Ε.Π. (Σύνθετο Εργαστηριακό Περιβάλλον) (μέθοδος α' - για αργές συνδέσεις internet). Κατεβάστε όλα τα αρχεία zip που θα βρείτε σε αυτή τη δυεύθυνση, αποθηκεύστε τα στον ίδιο φάκελο του υπολογιστή σας και στη συνέχεια αποσυμπιέστε το πρώτο μόνο αρχείο (τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα).
2. Λογισμικό Σ.Ε.Π. (Σύνθετο Εργαστηριακό Περιβάλλον) (μέθοδος β' - για γρήγορες συνδέσεις internet). Κατεβάστε σε ένα μοναδικό αρχείο .zip το λογισμικό από αυτή τη διεύθυνση (στην προειδοποίηση που πιθανώς να εμφανιστεί, απαντήστε θετικά: Download anyway).
3. Αλλάξτε κωδικό στο λογισμικό ΣΕΠ, χρησιμοποιώντας αυτό το αρχείο

4. Πλεύση - Βύθιση. Ένα ελέυθερο εκπαιδευτικό λογισμικό προσομοίωσης για την διδασκαλία της πλεύσης - βύθισης στο δημοτικό

5. Φυσικά Ε-Στ Δημοτικού - Λογισμικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου