-->

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Google Art Project: Τρία ελληνικά μουσεία για την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς



Με ένα απλό κλικ, εκθέματα που φιλοξενούνται σε τρία από τα σημαντικότερα Μουσεία της Ελλάδας -Ακρόπολης, Κυκλαδικής Τέχνης και Μπενάκη- έρχονται πιο κοντά στο κοινό, καθώς θα είναι προσβάσιμα και διαδικτυακά, χάρη σε ένα πολύτιμο εργαλείο της Google, το Art Project.

Είκοσι τέσσερα έργα τέχνης από το Μουσείο Ακρόπολης, 510 έργα τέχνης και 95 καλλιτέχνες από το Μουσείο Μπενάκη, 159 έργα τέχνης και 19 καλλιτέχνες από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, είναι σε αριθμούς, τα εκθέματα που μπορεί να θαυμάσει κανείς διαδικτυακά μέσω του Google Art Project, από τα μουσεία της Ελλάδας.

Οι χρήστες του προγράμματος θα μπορούν να περιηγηθούν χρησιμοποιώντας το όνομα του καλλιτέχνη, το έργο τέχνης, το είδος της τέχνης, το μουσείο, τις συλλογές και τη χρονική περίοδο. Μπορούν επίσης, επιλέγοντας τα έργα τέχνης που τους ενδιαφέρουν, να δουν τα έργα σε υψηλή ανάλυση (εφόσον είναι διαθέσιμα) κάνοντας κλικ στα σημεία που τους εντυπωσιάζουν για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

Το Μουσείο μάλιστα της Ακρόπολης εμφανίζεται πρώτο στη λίστα των 150 μουσείων του Project, λόγω αλφαβητικής κατάταξης!

Στις δυνατότητες του χρήστη προστίθεται φυσικά το ειδικά διαμορφωμένο Street View "trolley", που χρησιμοποιήθηκε για να τραβήξει πλάνα 360 μοιρών με εικόνες από τον εσωτερικό χώρο επιλεγμένων γκαλερί, επιτρέποντας του έτσι να περιηγηθεί σε περισσότερες από 385 αίθουσες μουσείων.

Ειδικά το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα 46 πολιτιστικά ιδρύματα (του Project παγκοσμίως) στα οποία δίνεται η δυνατότητα στο «διαδικτυακό επισκέπτη» -με τη χρήση της τεχνολογίας Street View- να περιηγηθεί στις αίθουσες του μουσείου και να θαυμάσει τα εκθέματα από όλες τις πλευρές τους, καθώς αυτά στέκονται ελεύθερα στο χώρο. Περισσότερα......

Αναδημοσίευση από το http://omogeneia.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου