-->

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Το πιο «εργατικό» παπάκι στον κόσμο σαραντάρισε!


  Είναι το δημοφιλέστερο και το πιο εργατικό παπάκι στον κόσμο. Καθημερινά κάνει αδιαμαρτύρητα τον αγγελιοφόρο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, μεταφέροντας γράμματα, φωτογραφίες, προσκλήσεις, βιογραφικά σημειώματα, εργασίες και προσωπικές εξομολογήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
  Το πρώτο email στον κόσμο εστάλη τον Οκτώβριο του 1971 από έναν αμερικανό μηχανικό υπολογιστών. Σαράντα χρόνια και έξι μήνες αργότερα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παραμένει ο δημοφιλέστερος τρόπος επικοινωνίας στην ψηφιακή εποχή και έχει κερδίσει, εκτός από δισεκατομμύρια φίλους, και μια θέση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) της Νέας Υόρκης. Στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Ντιζάιν του MoMa φιγουράρει από το 2010 το πασίγνωστο σύμβολο του email (@), γνωστό στα ελληνικά ως παπάκι.
  Είναι γεγονός ότι πλέον το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει χάσει την παλιά αίγλη του, ιδίως μετά την εμφάνιση των κοινωνικών δικτύων του Internet, τα οποία προτιμώνται όλο και πιο συχνά κυρίως από τους νέους για τις ανάγκες της καθημερινής επικοινωνίας. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλός αλλά πολύτιμος «εργάτης» της επικοινωνίας.
  Σύμφωνα με την εταιρεία Pingdom, η οποία παρέχει στατιστικά στοιχεία για το Διαδίκτυο, το 2010 απεστάλησαν 107 τρισ. email σε όλο τον κόσμο, ενώ κάθε ημέρα του ίδιου έτους διακινούνταν 294 δισ. ηλεκτρονικά μηνύματα. Παρά τη θεαματική διείσδυση των κοινωνικών δικτύων, το facebook και το twitter εξακολουθούν να είναι πίσω σε σχέση με το email. Μέσα σε διάστημα 60 δευτερολέπτων σε μια ημέρα θα έχουν κατέβει 13.000 εφαρμογές στο iPhone, θα έχουν συνταχθεί 100.000 μηνύματα στο twitter και θα έχουν ενημερωθεί 700.000 προφίλ στο facebook. Ακριβώς στα ίδια 60 δευτερόλεπτα θα έχουν σταλεί 170 εκατ. email.
  Η δημιουργία ενός λογαριασμού email ήταν - και παραμένει - η πρώτη κίνηση κάθε ανθρώπου που έμπαινε πρώτη φορά στο Διαδίκτυο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν 3,1 δισ. ενεργοί λογαριασμοί email σε όλο τον κόσμο (αντιστοιχεί ενάμισης λογαριασμός σε κάθε χρήστη του Διαδικτύου), σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών Διαδικτύου Boomerang.

Πηγή: «Τα Νέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου