-->

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

www.mobithess.gr - Κέντρο Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης

Εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί δοκιμαστικά μια νέα πλατφόρμα υπηρεσιών για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση http://www.mobithess.gr





Το Κέντρο Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης είναι μία πλατφόρμα υπηρεσιών μετακίνησης, που στόχο έχει να παρέχει υπηρεσίες βέλτιστης μετακίνησης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα αστικής κινητικότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.


Μέσα από τη δικτυακή αυτή πλατφόρμα, αρέχονται υπηρεσίες που αφορούν στην εύκολη και γρήγορη μετακίνηση μέσα στη Θεσσαλονίκη, όπως:

Δρομολόγηση με αυτοκίνητο: Παροχή εναλλακτικών λύσεων δρομολόγησης για μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς με βάση το μικρότερο χρόνο διαδρομής ή τη μικρότερη απόσταση. Η εκτίμηση του χρόνου διαδρομής γίνεται με βάση τις πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο δίκτυο της πόλης.
Περιβαλλοντικά φιλική δρομολόγηση:Ανάδειξη της διαδρομής με τη χαμηλότερη έκθεση του μετακινούμενου σε ρύπους χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του αλλά και της οικονομικότερης διαδρομής, η οποία στηρίζεται στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου.
Μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:Παροχή βέλτιστης λύσης μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης.
Συνδυασμένη Μετακίνηση:Παροχή βέλτιστης λύσης μετακίνησης με συνδυασμό οχήματος ιδιωτικής χρήσης και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η υπηρεσία αφορά μετακινήσεις με αφετηρία περιοχές εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και προορισμό κεντρικές περιοχές της πόλης. Οι λύσεις αφορούν σε μετακίνηση με αυτοκίνητο μέχρι κάποιο τερματικό σταθμό λεωφορείων όπου υπάρχει χώρος για στάθμευση και συνέχιση σε επιβαρυμένες κυκλοφοριακά περιοχές με χρήση ΜΜΜ.
Πεζή Μετακίνηση:Ανάδειξη της μικρότερης σε μήκος ασφαλούς για πεζή μετακίνηση διαδρομής.

Επιπλέον, παρέχονται πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος όπως:

Κυκλοφοριακές συνθήκες στο οδικό δίκτυο: Παροχή πληροφοριών για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο αλλά και πρόβλεψη κυκλοφοριακών συνθηκών για το υπόλοιπο κάθε ημέρας.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Παροχή πληροφοριών για διαδρομές και προγράμματα λεωφορειακών γραμμών και για τις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Περιβαλλοντική επιβάρυνση:Παροχή πληροφοριών για την ατμοσφαιρική ρύπανση (όπως αυτή καταγράφεται με χρήση μετρητών) και την περιβαλλοντική επιβάρυνση λόγω της κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.
Σημεία Ενδιαφέροντος: Παροχή πληροφοριών για σημεία που αφορούν τόσο στον τουρισμό όσο και στην καθημερινότητα της πόλης (αξιοθέατα, υπηρεσίες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου