-->

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

E-shop ελλήνων μαθητών του Πειραματικού Λυκείου Μακεδονίας με προϊόντα Βεδουίνων


Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) με πραγματικά παραδοσιακά προϊόντα μίας φυλής Βεδουίνων του Σινά έστησαν και λειτουργούν μαθητές του πειραματικού γενικού λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων επιστρέφουν στα μέλη της φυλής, καθώς η εικονική «εταιρεία» έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Οι μαθητές του πειραματικού λυκείου υιοθέτησαν το πολυετές έργο του μοναχού Μωυσή της Αγίας Αικατερίνας του Σινά, ο οποίος εκχριστιάνισε τα μέλη της φυλής Κεμπελί και εδώ και χρόνια τους βοηθά να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου, πέρσι, στην Αλεξάνδρεια και στη μονή Αγίας Αικατερίνας, μαθητές και εκπαιδευτικοί ευαισθητοποιήθηκαν από το έργο ζωής του 75χρονου μοναχού και αποφάσισαν, μέσα από την εικονική τους επιχείρηση, να συμβάλλουν στην προσπάθειά του.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα των μαθητών φιλοξενεί παραδοσιακά τεχνήματα των Βεδουίνων(χειροποίητες τσάντες, φουλάρια, διακοσμητικά, σκουλαρίκια κ.ά.), τα οποία διατίθενται προς πώληση και τα έσοδα που συγκεντρώνονται αποστέλλονται στα μέλη της φυλής προκειμένου να τους βοηθήσουν στην επιβίωσή τους και στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

Η εικονική επιχείρηση (http://peiramatiko.uom.gr/ και http://lyk-peir-uom.thess.sch.gr/Veduin_Site/ και http://lyk-peir-uom.thess.sch.gr/myshop/) έχει καταφέρει να πουλήσει 150 χειροποίητα προϊόντα των Βεδουίνων, σε διάστημα ενός μήνα λειτουργίας της, καθώς προκάλεσε το ενδιαφέρον ανθρώπων που θέλησαν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Περισσότερα...

Αναδημοσίευση από το Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου