-->

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Google Doodle - 200 χρόνια από τη γέννηση του Τσάρλς Ντίκενς

  Σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2012 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννησή του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς και η Google τον τιμά με ένα doodle με φιγούρες της Βικτοριανής εποχής, φιγούρες που έζησαν μέσα στα μυθιστορήματα του.
  Πατέρας συγγραφικός του «Ολιβερ Τουίστ» και του «Νίκολας Νίκλεμπι», αγαπήθηκε πολύ από το κοινό του και κυρίως από το νεανικό κοινό που εξακολουθεί να μαγεύει σε όλο τον κόσμο. Πληθωρικός χαρακτήρας, είχε τον αυθορμητισμό ενός παιδιού και τις αδυναμίες ενός μεγάλου.
  Ο συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1812 στο Λάντπορτ του Πόρτσμουθ και πέθανε το 1870 στο Ρότσεστερ.
  Όλα του τα βιβλία και κείμενα περιγράφουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις κοινωνικές αντιθέσεις σε μία βικτωριανή Αγγλία με μεγάλες ανισότητες: Με φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολλούς και εντυπωσιακή και χλιδάτη ζωή για λίγους.
  Η ζωή του ήταν έντονη και αυτό αποτυπώθηκε στα βιβλία του: Αναγκάστηκε να εργαστεί σκληρά από πολύ μικρός σε ένα εργοστάσιο βερνικιών για να ξεπληρώσει τα χρέη του πατέρα όταν εκείνος βρέθηκε στη φυλακή.
  Η ζωή του αποτέλεσε το βασικό μυθοπλαστικό υλικό των έργων του, ειδικά στον «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ».

(Αναδημοσίευση από το Madata.gr)
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου