-->

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Η Επέλαση της Sony στα tablets


Τους δύο πρώτους tablet υπολογιστές της, S1 και S2, αποκάλυψε η Sony, αμφισβητώντας πλέον ανοιχτά την κυριαρχία της Apple και του iPad στο χώρο.
Το Sony Tablet S1 έχει μία οθόνη και είναι σχεδιασμένο για χρήση εντός του σπιτιού, ενώ στην περίπτωση του S2 οι οθόνες είναι δύο και έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη φορητότητά του.
Οι εν λόγω υπολογιστές έχουν πρόσβαση σε online περιεχόμενο (video, μουσική κ.α) και είναι συμβατοί με παιχνίδια του PlayStation. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων, ενώ πέραν του Wi-Fi υπάρχει συμβατότητα με δίκτυα 3G και 4G.
Το S1 έχει οθόνη 9,4 ιντσών και κάμερες μπροστά και πίσω, ενώ το αναδιπλούμενο S2 διαθέτει δύο οθόνες των 5,5 ιντσών και χωρά στην τσέπη. «Το σχέδιό του το κάνει ιδανικό για την ανάγνωση ebooks, το περιεχόμενο των οποίων εμφανίζεται στην οθόνη σαν δύο σελίδες πλάι- πλάι» είπε ο Κουνιμάσα Σουζούκι, στέλεχος της Sony.
Οι δύο οθόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μαζί ως μία μεγάλη οθόνη είτε (στην περίπτωση που ο χρήστης παίζει παιχνίδια) ως οθόνη και πληκτρολόγιο/ χειριστήριο. Επίσης, το S1 μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεκοντρόλ για διάφορες συσκευές.
Και στις δύο περιπτώσεις, το λειτουργικό είναι το Android 3.0, γνωστό και ως Honeycomb. «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το 'Sony Tablet', καθώς θα αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη εφαρμογών που επιζητούν οι χρήστες» είπε ο Άντι Ρούμπιν, αντιπρόεδρος του τμήματος mobile της Google.
H Sony είχε ανακοινώσει εντός του έτους ότι σκόπευε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών tablets μέχρι το 2012, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε δώσει ενδείξεις σχετικά με το «πώς» θα έκανε κάτι τέτοιο. Πάντως, κάποιοι αναλυτές θεωρούν πως η εταιρεία- παρά την εμπειρία της- θα δυσκολευτεί να το επιτύχει αυτό. «Δεν έχουν το πλεονέκτημα του έγκαιρου ξεκινήματος» είπε ο Μανόζ Μενόν, της Frost&Sullivan. «Στη συγκεκριμένη αγορά θα υπάρχει όλο και πιο μεγάλος συνωστισμός, και λαμβανομένων υπόψιν των 'παικτών', πρόκειται για μάλλον πολύ φιλόδοξο στόχο».
Τα tablets της Sony αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το φθινόπωρο. Επίσης, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ένα νέο είδος «υβριδικών» notebooks, με slide οθόνη που καλύπτει το πληκτρολόγιο.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών του χώρου της τεχνολογίας, Gartner, οι πωλήσεις υπολογιστών tablet θα τετραπλασιαστούν εντός των επόμενων τεσσάρων ετών.
Αναδημοσίευση από: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου