-->

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

M-Disc: Ένα DVD που κρατάει τα δεδομένα σας...για πάντα

Όλες οι μέθοδου αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, έχουν ένα ορισμένο "χρόνο ζωής". Οι σκληροί δίσκοι, οι μνήες flash, τα CD και τα DVD, οι μαγνητικές ταινίες....όλα αργά ή γρήγορα υφίστανται την φθορά του χρόνου, με αποτέλεσμα τα δεδομένα μας να μην είναι εξασφαλισμένα.
Μια πρωτοποριακή τεχνολογία αποθήκευσης που ονομάζεται M-Disc και αναπτύχθηκε από την εταιρία Millenniata (το όνομα είναι χαρακτηριστικό), υπόσχεται να βάλει τέλος στο πρόβλημα αυτό και να "πετρώσει" κυριολεκτικά τα δεδομένα μας, αφήνοντάς τα ανεξήτηλα στο πέρασμα του χρόνου.
Το σημαντικό με την τεχνολογία αυτή είναι η συμβατότητά της με τα υπάρχοντα μέσα. Το M-Disc δηλαδή μπορεί να διαβαστεί από όλα τα κοινά DVD που διαθέτουμε ήδη στους υπολογιστές μας, καθώς έχει το ίδιο σχήμα, μέγεθος και χωρητικότητα (4.7GB). Επιπλέον, η εγγραφή του M-Disc μπορεί να γίνει με ένα ειδικό drive το οποίο έχει απλά λίγο ισχυρότερη ακτίνα laser, όμως η τιμή του είναι ισοδύναμη με τα υπάρχοντα dvd drive που κυκλοφορούν στην αγορά (το πρώτο M-Writer που κυκλοφορεί από την LG κοστίζει £25)

Διαβάστε περισσότερα (στα Αγγλικά).....

Πηγή: www.pcpro.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου