-->

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

School Lab: Πρόγραμμα για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία


Θέλεις να μάθεις πως δουλεύουν τα πράγματα, από το ποδήλατό σου μέχρι το ηλιακό σύστημα; Είσαι έτοιμος να ακούσεις την εξήγηση της θεωρίας της σχετικότητας μέσα από ένα τραγούδι ραπ;
altΤο British Council, σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει την χαρά να σας παρουσιάσει το School Lab, μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας κι ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη, η οποία απευθύνεται σε μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου.
Ο στόχος του School Lab είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους.
 Οι μαθητές καλούνται να διαλέξουν ένα επιστημονικό θέμα από οποιαδήποτε τομέα τους εμπνέει (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Πληροφορική, Γεωλογία, Οικολογία, Ιατρικές Επιστήμες κτλ.) και να δουλέψουν πάνω σε αυτό, να το ψάξουν λίγο πιο βαθιά με τη βοήθεια νέων επιστημόνων και στη συνέχεια να το παρουσιάσουν δημιουργώντας ένα βίντεο 3 – 5 λεπτών. Ο τρόπος παρουσίασης του βίντεο, το οποίο θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα πρέπει να διέπεται από σαφήνεια αλλά ταυτόχρονα να είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό.
Οι νεαροί μαθητές θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους από νέους επιστήμονες οι οποίοι έχουν διακριθεί μέσα από το Famelab. Οι νέοι επιστήμονες θα εμπλακούν δυναμικά και στο School Lab, έχοντας το ρόλο του μέντορα για τους μαθητές. Θα τους καθοδηγούν και θα τους μαθαίνουν πώς να παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2011.
Πού θα γίνουν όλα αυτά; Online! Στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.school-lab.org η οποία υποστηρίζεται από την i-create της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης ή στην ιστοσελίδαwww.i-create.gr.


Περισσότερα......School Lab: Πρόγραμμα για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου