-->

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Google Doodle - 200 χρόνια από τη γέννηση του γερμανού χημικού Robert Bunsen


Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Robert Bunsen, η Google άλλαξε το λογότυπό της στην ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, κάνοντας ένα αφιέρωμα στον «πατέρα της Φωτοχημείας», το οποίο, λόγω και των πρόσφατων τραγικών γεγονότων στην Ιαπωνία, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Ήταν 31 Μαρτίου του 1811, όταν ήρθε στη ζωή ο Γερμανός χημικός Robert Wilhelm Eberhard Bunsen, ο άνθρωπος που το 1860 ανακάλυψε το ραδιενεργό στοιχείο καίσιο και έναν χρόνο αργότερα, το 1861, το στοιχείο ρουβίδιο.

Πρωτοπόρος της Φωτοχημείας, ο Bunsen ασχολήθηκε διεξοδικά με τη μελέτη των φασμάτων εκπομπής και μαζί με τον επίσης διακεκριμένο επιστήμονα, Gustav Kirchhoff, ανέπτυξε βάσεις για μια νέα γενιά επιστημών, κυρίως στον τομέα της Οργανοαρσενικής Χημείας.

Αφοσιωμένος στους μαθητές του, πάντοτε καλοσυνάτος και δεκτικός, ο Bunsen έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου του 1899, ενώ προς τιμήν τόσο του ίδιου όσο και του συνεργάτη του, Kirchhoff, η διεθνής επιστημονική κοινότητα θέσπισε την απονομή του βραβείου «Bunsen-Kirchhoff» σε επιστήμονες που με τις προσπάθειές τους βοηθούν στην ανάπτυξη της επιστήμης της Φασματοσκοπίας. Περισσότερα...

Αναδημοσίευση από: http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου