-->

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

GEONEXT: το νέο διαδραστικό λογισμικό γεωμετρίας

Είχαμε το Cabri και το Sketchpad, τώρα έχουμε και το Geonext. Το νέο διαδραστικό λογισμικό για την Γεωμετρία.
Το λογισμικό παρουσιάζει μεταξύ των άλλων ορισμένα χαρακτηριστικά που έλειπαν από τα προηγούμενα.
Πρώτα απ όλα, λειτουργεί τόσο σε κατάσταση εγκατάστασης στον υπολογιστή μας, όσο και απ ευθείας on-line μέσα από τον browser (με χρήση java). Έπειτα, μπορεί να απεικονίσει τόσο γεωμετρικά σχήματα όσο και γραφικές παραστάσεις που ορίζουμε με την εξίσωσή τους. Τέλος, ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούμε να σχηματίσουμε μια γωνία, δίνοντας την αριθμητική της τιμή. 
Το λογισμικό είναι διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά! Επιλέξτε τη γλώσσα από το κάτω μέρος της οθόνης και δοκιμάστε το εδώ!

Αναδημοσίευση από: ICT in Education Thessaloniki-London

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Vuvuzela-YouTube: Τώρα και στο YouTube μπορείτε να έχετε Βουβουζέλες

Πιστεύετε ότι οι Βουβουζέλες που ακούτε στο Mundial είναι αρκετές! Όχι βέβαια! Πώς μπορείς να χορτάσεις τον υπέροχο αυτό ήχο?.....
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του YouTube και αποφάσισαν να μας χαρίσουν ένα υπέροχο δώρο. Το κουμπί της Βουβουζέλας!
Σε κάθε video λοιπόν που παρακολουθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να το συνοδεύετε με αυτό τον απολαυστικό ήχο. 
Απλά πατήστε το κουμπί με το σήμα της μπάλας ποδοσφαίρου και ο γνωστός πλέον ήχος της Βουβουζέλας, θα γεμίσει τα ηχεία σας.
Καλή διασκέδαση!

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Google Voice

Η Google θεωρεί ότι αλλάζει την ιστορία της τηλεπικοινωνίας, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Δείτε στο διπλανό χάρτη, πώς πλασάρει την νέα της υπηρεσία Google Voice (προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στην Αμερική), ως την νέα σελίδα στην επικοινωνία.
Η βασική ιδέα είναι να ενοποιηθούν όλα τα τηλέφωνα που χρησιμοποιεί ο καθένας μας (σταθερά, κινητά κ.λ.π.) σε έναν αριθμό του Google Voice. Επομένως σε όποιο νούμερο και να σε καλέσει κάποιος, θα μεταφερθεί στο Google Voice, άρα δεν θα ξαναχάσει κανείς ποτέ τηλεφώνημα.
Ποια είναι τα άλλα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας?
- Αυτόματη μετάφραση την ώρα της συνομιλίας
- Απόρριψη καλούντων με ένα μόνο κλικ
- πολύ οικονομικά διεθνή τηλεφωνήματα
- αποστολή SMS σε email
- δωρεάν τηλεδιάσκεψη
παρακολουθήστε για πιο αναλυτική παρουσίαση, το βίντεο που ακολουθεί:


Περισσότερα....

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Google Doodle - Dennis Gabor


Το όνομα Dennis Gabor, που μας θυμίζει ένα μεγάλο επιστήμονα που τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής, είναι σχεδόν συνώνυμο με την ολογραφία. Ο Ούγγρος Dennis Gabor γεννήθηκε πριν 110 χρόνια σαν σήμερα στις 5 Ιουνίου του 1900 στη Βουδαπέστη και τιμήθηκε με το νόμπελ της Φυσικής για τις αρχές τις ολογραφίας
Στον επιστήμονα αυτό η Google έχει αφιερώσει σήμερα  το λογότυπο της.
Η Ολογραφία, είναι μία τεχνική φωτογράφησης που προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση των αντικειμένων και η οποία στηρίζεται στο φαινόμενο της συμβολής του φωτός. Η αξιοποίηση της τεχνικής αυτής έγινε μόνο με τη χρησιμοποίηση των ακτίνων laser. Περισσότερα...
Πηγή: Madata.gr

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Θεσσαλονίκη αλλιώς - 5 & 6 Ιουνίου 2010 - ένα αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη

Σε μια περίοδο προβληματισμού και συζήτησης σχετικά με την πόλη της Θεσσαλονίκης, την πόλη του παρελθόντος, την πόλη του παρόντος, την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει και -πάνω από όλα- την πόλη που ονειρευόμαστε, την πόλη αλλιώς, η Parallaxi επιλέγει να γιορτάσει τα είκοσι χρόνια από τότε που εκδόθηκε, οργανώνοντας ένα διήμερο αστικής παρέμβασης και προτάσεων, για το πως θα μπορούσε να είναι η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος.

Το διήμερο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5-6 Ιουνίου 2010 και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που έχουν ως άξονα την πράσινη ανάπτυξη, τις φιλικότερες δράσεις προς το περιβάλλον, αρχιτεκτονικές προτάσεις και παρεμβάσεις αλλά και happenings πολιτισμού σε αναπάντεχα μέρη της πόλης, όλα στο πλαίσιο μιας γιγάντιας συνέργιας και συνεργασίας ετερόκλητων δυνάμεων που υποδηλώνει τη διάθεση της πόλης για εξωστρέφεια και δημιουργία. Από το Θερμαϊκό και την αποκατάσταση της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα, μέχρι την ανακύκλωση και τα αρχιτεκτονικά projects του μέλλοντος, ξετυλίγεται για 48 ώρες ένας καταιγισμός δράσεων που θα μετατρέψουν την Θεσσαλονίκη σε ένα αληθινό φυτώριο ιδεών και προτάσεων, από τα πιο δημιουργικά μυαλά της πόλης.
Περισσότερα....

iPed: Ο Κινέζος αδελφός του iPad


Πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία στην παγκόσμια αγορά του iPad, του υπολογιστήτα - ταμπλέτα της Apple, εμφανίστηκε στην Κίνα το πρώτο αντίγραφό του. Το iPed, όπως ονομάστηκε, κοστίζει μόλις 86 ευρώ!
Εξωτερικά το iPed, εικόνες του οποίου μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση, μοιάζει στο πρωτότυπο.
Το Portalνέας τεχνολογίας «TECHi» μετά από δοκιμές που έκανε στο iPed, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το iPed είναι ένααντίγραφο του iPad εξοπλισμένο με (επεξεργαστή) Intel και (λογισμικό) Android,που μοιάζει πολύ με το προϊόν της Apple και που δεν είναι και τόσο κακό». Περισσότερα...
Πηγή: Τα Νέα

Παγκόσμια ημέρα εθελούσιας «διαγραφής» από το Facebook

Για τους φίλους ή τους πρώην φίλους του Facebook, η 31η Μαΐου είναι μια μέρα σταθμός. Είναι η ... παγκόσμια μέρα «διαγραφής» από το δημοφιλές σάιτ κοινωνικής δικτύωσης.
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 26.000 χρήστες έχουν δεσμευτεί να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους από το Facebook.
Σύμφωνα με τους πρωτεργάτες αυτού του κινήματος υπάρχει έλλειψη σεβασμού από το σάιτ στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του καθώς και ιδιαίτερα περίπλοκοι κανόνες όσον αφορά την προστασία τους. «Δεν βλέπουμε ότι η κατεύθυνση που έχει το Facebook συνδέεται με κάποια θετική προοπτική του Ίντερνετ στο μέλλον. Έτσι φεύγουμε». Περισσότερα....
Πηγή: Τα Νέα

Ερχεται ο υπολογιστής - ταμπλέτα των 100 δολαρίων

Ο υπολογιστής-ταμπλέτα θα τεθεί πολύ σύντομα στην υπηρεσία των... φτωχών, καθώς η οργάνωση OLPC του Ελληνοαμερικανού ερευνητή του MIT, Νίκολας Νεγκρεπόντε, ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά μία συσκευή σε μέγεθος Α4 της οποίας η τιμή δεν θα ξεπερνάει τα 100 δολάρια!
Μετά τη δημιουργία του φορητού υπολογιστή των 100 δολαρίων -ο οποίος δεν διαδόθηκε όσο ήλπιζαν οι κατασκευαστές του-, η OLPC (Ενας Φορητός Ανά Παιδί) ανακοίνωσε χθες πως η νέα συσκευή θα βασιστεί στον υπολογιστή-ταμπλέτα «Moby», που παρουσίασε φέτος ως πρωτότυπο η αμερικανική Marvell Technology, με την προοπτική να τον διαθέσει σε σχολεία και νοσοκομεία. Περισσότερα...
Πηγή: Έθνος

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

MEXICO - η ιστορία μιας κηλίδας πετρελαίου, ένα μήνα μετά!

Παρακολουθήστε την δραματική εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας στον κόλπο του Μεξικού! Πέρασε λίγο περισσότερο από ένας μήνας....και η καταστροφή είναι τεράστια!
Σ αυτές τις φωτογραφίες από δορυφόρο της NASA, δείτε καρέ-καρέ τη συγκλονιστική εξάπλωση της κηλίδας!