-->

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2011 Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ


Εντός του Σεπτεμβρίου 2011, θα ξεκινήσει η επόμενη – τρίτη - περίοδος επιμόρφωσης Β' επιπέδου.
Τα προγράμματα που αφορούν στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, είναι εξάμηνης διάρκειας (δυο τρίωρα την εβδομάδα) και διεξάγονται σε Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης, σε όλους τους νομούς της χώρας.
Στο περιεχόμενο της επιμόρφωσης ΤΠΕ Β' επιπέδου περιλαμβάνονται οι βασικές αρχές αξιοποίησης των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη με έμφαση στο σχεδιασμό και εφαρμογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και σεναρίων με χρήση ΤΠΕ στην τάξη, η παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου και των περιβαλλόντων γενικής χρήσης και διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου (πχ. LMS, πλατφόρμες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης), η αποδοτική χρήση και αξιοποίηση εκπαιδευτικού λογισμικού και σύγχρονων εργαλείων και υπηρεσιών web 2.0 (πχ. blogs, wikis, podcasts, social networks), καθώς και η εκπαιδευτική αξιοποίηση διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας στην τάξη.
Στα προγράμματα επιμόρφωσης Β' επιπέδου της περιόδου αυτής μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς και αναπληρωτές των κλάδων ΠΕ02 (φιλόλογοι), ΠΕ03 (Μαθηματικοί), ΠΕ04 (Φυσικές Επιστήμες), ΠΕ70 (Δάσκαλοι) και ΠΕ60 (Νηπιαγωγοί), με την προϋπόθεση ότι έχουν πιστοποιηθεί στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α' επίπεδο).


Περισσότεραhttp://b-epipedo2.cti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου